Woord van de voorzitter

Welkom bij Pro6. Een nieuwe partij, een nieuw geluid. 

Als voorzitter van Pro6 – een nieuwe lokale progressieve partij – heet ik u van harte welkom op deze nieuwe website .Trots presenteer ik Pro6.
De ‘Pro’ staat voor progressief en ‘6’ staat voor de zes kernen die samen de gemeente Cranendonck vormen. De zes kernen zijn Maarheeze, Budel, Budel-Schoot, Budel-Dorplein, Gastel en Soerendonk.

Hoe zijn we tot dit initiatief gekomen?
De afgelopen 1,5 jaar hebben progressieve inwoners uit de diverse kernen van Cranendonck zich sterk ingezet om een nieuwe politieke beweging van de grond te krijgen. Zij vinden dat Cranendonck toe is aan een vernieuwende en verfrissende vorm van politiek. Samen hebben zij 
het initiatief genomen om te komen tot een nieuwe lokale politieke partij. Deze partij wil alle mensen die progressief zijn (zoals SP, PvdA, Groenlinks, D’66 maar zeker ook anderen die zich in onze waarden kunnen vinden) in Cranendonck bundelen in Pro6.

Onze nieuwe partij – Pro6 – heeft als slogan: “ANDERS BESTUREN’. Pro6 staat voor een vernieuwend, sociaal en duurzaam Cranendonck.

Op 30 september treden we naar buiten, zowel in de media als in de 6 kernen. Graag willen wij u daar ontmoeten en met u praten over onze visie, uitgangspunten, werkwijze en acties van Pro6. Deze staan overigens ook op deze nieuwe website.

Pro6 moet groeien en groeien. Iedereen kan daaraan meewerken. Ik doe een beroep op u om alle Cranendonckers enthousiast te maken en misschien zelfs ook wel lid te worden van Pro6. Samen gaan we werken aan succesvolle gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Hoe meer gemeenteraadsleden we verwerven, hoe meer invloed we hebben in ons mooie Cranendonck.

Veel succes en tot ziens! Wellicht op 30 september a.s.

Henk van Lint
Voorzitter van Pro6