1000 flyers armer, veel enthousiasme rijker

Weer of geen weer, altijd Pro6 weer! Met die insteek maakten we gisteren met veel enthousiasme onze nieuwe politieke partij bekend.

In achtereenvolgens Gastel, Soerendonk, Maarheeze, Budel, Budel-Schoot en Budel-Dorplein spraken we met veel boodschappers over de toekomst van Cranendonck en de vernieuwing die wij voor ogen hebben!

Dat de lokale politiek niet leeft bij burgers, werd ons opnieuw duidelijk. "Het zijn maar koekenbakkers", "ze doen toch wat ze willen", "Wat daar in het gemeentehuis gebeurt, snapt niemand", waren enkele reacties op straat. Pro6 is er van overtuigd dat dat niet komt door de inhoud, maar door de vorm. Met andere woorden: Mensen interesseren zich voor wat er speelt in Cranendonck, maar de wijze waarop de lokale politiek wordt gevoerd en hoe beleid tot standkomt, sluit niet aan bij hun belevingswereld!

Dat is waar Pro6 zich op gaat richten. "Anders besturen" is wat wij voor ogen hebben. Een nieuwe manier van politiek bedrijven. Pro6 vindt het belangrijk dat burgers ook tussen de gemeenteraadsverkiezingen invloed kunnen hebben op beleid en politieke beslissingen. Daarom gaan wij voor het mogelijk maken van het 'Burgerinitiatief' en het invoeren van een 'Burgerpanel'. Want alleen door de burger echt te betrekken kun je de kloof met de politiek verkleinen.

Samen bereik je meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *