De vergadering door de ogen van Frits

Over vier maanden (21 maart 2018) vindt de verkiezing plaats van de gemeenteraad in Cranendonck. Binnen Pro6 is in de afgelopen maanden al hard gewerkt om straks tijdens de verkiezingscampagne en op 21 maart een mooi verkiezingsresultaat neer te zetten. En dat is nodig voor een vernieuwend, sociaal en duurzaam Cranendonck!

Tijdens de - met ruim 25 aanwezigen - druk bezochte Ledenvergadering (ALV) moesten nog een aantal formele verenigingsbesluiten worden genomen, zoals de benoeming van een nieuw bestuurslid, vaststelling van de contributie voor 2018 en de begroting 2018. Agendapunten die erbij horen, maar waarvoor ik niet naar deze bijeenkomst was gekomen. Neen, ik was vooral benieuwd hoe onze jonge beweging/partij zich in de afgelopen maanden heeft ontwikkeld tot een partij waar Cranendonck op 21 maart en daarna rekening mee moet houden. En ik kan maar één conclusie trekken: Pro6 is in een paar maanden gegroeid tot een volwassen beweging waar de energie van afspat. Ondanks, of wellicht beter gezegd, dankzij de verschillende bloedgroepen (jong en oud, van Groenlinks tot aan D66, politieke nieuwelingen en ervaren rotten) weten de leden zich op een positieve manier te vinden en ontstaat er een samenwerking waar de Cranendonckse gemeenschap de komende jaren de vruchten van kan plukken. Aan deze club gaat Cranendonck nog veel plezier beleven!

Een aantal kandidaten voor de lijst hielden een pitch waarin ze zich voorstelden en aangaven waarom zij graag de gemeenteraad in willen. Daarmee vooruitlopende op de vaststelling van de lijst door de leden op 18 januari a.s. Het is nu al duidelijk, Pro6 krijgt een sterkte lijst met gemotiveerde kandidaten die tijdens hun pitch een tip van de sluier oplichtten over hun persoonlijke motivatie en leven. De kandidatencommissie - die een aanbeveling uitbrengt over de volgorde van de kandidatenlijst - krijgt een uitdagende klus om het bestuur en ALV goed te adviseren. Uiteindelijk zijn het leden die de Pro6-kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen bepalen.

De komende maanden moet er nog veel werk worden verzet om klaar te zijn voor de verkiezingscampagne. Maar alle aanwezige leden gingen met veel energie naar huis. Ik heb er het volste vertrouwen in, dat we samen een mooie tijd tegemoet gaan en op 21 maart een mooi verkiezingsresultaat gaan halen.

Pro6: Anders besturen! Voor een vernieuwend, sociaal en duurzaam Cranendonck!

Frits van der Wiel - lid van Pro6

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *