10 vuilniszakken met zwerfafval

Zaterdag 25 november maakten de lokale partij Pro6 samen met Esther Fransen, van de facebookpagina Beter Budel, en enkele enthousiaste vrijwilligers de Fabrieksstraat in Budel zwerfafvalvrij.

“Het is een fijne manier om samen buiten te zijn en tegelijkertijd een goede daad te verrichten” zegt Frits van der Wiel van Pro6. In totaal heeft de achtkoppige schoonmaakploeg aardig huisgehouden. Met ruim 10 vuilniszakken vol aan zwerfafval kan de Fabrieksstraat er hopelijk weer even tegen.

“Het is ongelooflijk wat je allemaal tegenkomt. Van luiers en maandverband tot blikjes en sigaretten”, aldus Yuri van Buul van Pro6.

Er werd gestart bij het vliegveld waar de groep in duo's verder ging om de 'beruchte' Fabrieksstraat tot in Budel-Dorplein helemaal zwerfafvalvrij te maken. Het zonnetje scheen, iedereen was enthousiast en het resultaat mag er ook zijn.  Nadien is er nog nagepraat met een kopje koffie en warme chocomel bij De Cockpit.

“Zeker voor herhaling vatbaar”, aldus Frits. “En de volgende keer is een andere straat in Soerendonk, Gastel, Maarheeze, of Budel-Schoot aan de beurt. Zo maken we Cranendonck iedere keer een beetje mooier.”

Ook iets voor jou om buiten te zijn en mee te helpen om Cranendonck schoner te maken? Doe dan mee met de komende prikacties die Pro6 organiseert. Kijk voor meer informatie op www.pro6cranendonck.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *