Kandidatenlijst Pro6: acht nieuwe gezichten in top-10

De leden van de nieuwe Cranendonckse politieke partij Pro6 kiezen voor vernieuwing, verjonging en ervaring op de lijst! 

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van 18 januari 2018 hebben de leden van Pro6 hun kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart a.s. vastgesteld. Met trots presenteert Pro6 deze lijst die een afspiegeling geeft van haar idealen: vernieuwing, sociaal en duurzaam. Deze 27-koppige Pro6-kandidatenlijst wordt aangevoerd door een unicum: een duo-lijsttrekkerschap van Wim Aarts (nr. 1) en Marie Beenackers-van Poppel (nr. 2).


v.l.n.r.: Frits, Sjef, Kenneth, Conny, Marie, Har, Wim, Bart, Anja en Hennie

Vernieuwing wordt gerealiseerd door vele nieuwe gezichten op de kandidatenlijst. De partij combineert deze vernieuwing met twee zeer ervaren politici die zij op haar lijst heeft staan, waaronder beoogd wethouders kandidaat Frits van der Wiel (nr. 5). Het duolijsttrekkerschap onderstreept deze combinatie: een nieuwe man met aan zijn zijde een ervaren politica. Pro6 is er in geslaagd de in haar ogen benodigde vernieuwing te realiseren. Maar liefst acht kandidaten binnen de top-10 zijn nieuwe gezichten. Drie jonge kandidaten springen hierbij in het oog, met Kenneth Kuppens (20 jaar) op plaats 4 en Sjef van de Burgt (24 jaar) en Bart Kraaijvanger (31 jaar) op respectievelijk plaats 7 en 8. Er is gestreefd naar een gezonde verdeling van politieke achtergronden en een goede weerspiegeling van de kernen binnen Cranendonck, zodat het gedachtegoed ten volle uitgedragen kan worden. 

Het proces waarmee de lijst van Pro6 is samengesteld is binnen Cranendonck uniek. Op D66-achtige wijze kregen alle Pro6-leden de mogelijkheid om hun favoriete volgorde van de lijst digitaal door te geven. De respons was groot: maar liefst 82% van de leden gaf een stemming door. Deze stemming van de leden heeft geresulteerd in de kieslijst van in totaal 27 kandidaten.  Alle 27 kandidaten op de lijst van Pro6 kunnen een VOG (Verklaring omtrent gedrag) voorleggen.

De top10 van Pro6 is als volgt:

Positie Naam Woonkern
1 Wim Aarts Budel
2 Marie Beenackers-Van Poppel Maarheeze
3 Anja van de Burgt-Briels Budel-Dorplein
4 Kenneth Kuppens Budel-Schoot
5 Frits van der Wiel Budel
6 Hennie Beliën Budel-Schoot
7 Sjef van de Burgt Budel-Schoot
8 Bart Kraaijvanger Maarheeze
9 Conny Bogers-Werkhoven Soerendonk
10 Har Heuberger Maarheeze

Klik hier voor de volledige kandidatenlijst van Pro6 met foto's en meer informatie over de kandidaten.

Noot voor de redactie
De slogan van Pro6 is 'Anders Besturen'. Pro6 gaat voor een vernieuwend, sociaal en duurzaam Cranendonck!

De naam Pro6 komt voort uit het samenvoegen van de afkorting van het woord „progressie‟, oftewel vooruitgang en verandering, en de „6‟ die verwijst naar de zes dorpskernen (Budel, Maarheeze, Soerendonk, Budel-Schoot, Budel-Dorplein en Gastel) in Cranendonck. Pro6 staat daarnaast ook voor het proces om te komen tot vernieuwende politiek.

Voor meer informatie of vragen over Pro6:
Bart Kraaijvanger (woordvoerder en bestuurslid Pro6) : 06 29 585 290

www.pro6cranendonck.nl
facebook.com/pro6cranendonck
twitter.com/pro6cranendonck

1 dacht op “Kandidatenlijst Pro6: acht nieuwe gezichten in top-10”

  1. Wat een geweldige uitslag , STERKE START een goed begin is het halve werk succes in de toekomst.
    Hoogachtend
    Wim Kissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *