Eén gebied, twee landen, drie provincies en vier gemeenten een feit!

Op woensdag  7 februari  j.l. was er de ondertekening van een samenwerking tussen de gemeenten Cranendonck, Hamont-Achel, Weert en Bocholt. Het betrof een intentieverklaring inzake een verdergaande samenwerking Gebiedsontwikkeling Cranendonck- Weert, Kempenbroek, natuur en economie: grensoverschrijdend verbonden! Frits van der Wiel, als verantwoordelijk PvdA wethouder uit Cranendonck (en wethouderskandidaat Pro6) tekende namens onze gemeente.

Er waren gedeputeerden uit zowel Noord- Brabant, als Nederlands- en Belgisch Limburg aanwezig, de burgemeester van Hamont-Achel, wethouders en schepenen uit de overige gemeenten, plaatselijke ondernemers, het VVV uit Cranendonck, een aantal gemeentelijke en provinciale ambtenaren en een aantal journalisten, fotografen en vertegenwoordigers van verschillende maatschappelijke organisaties, zoals IVN, aanwezig. Middels deze ondertekening van de intentieverklaring wordt een verdergaande gebiedsontwikkeling beoogd, waarin opgaven m.b.t. natuur, water, infrastructuur en vrijetijdseconomie nog verder te ontplooien en ‘grensoverschrijdend’ aan te pakken.

Een prachtig initiatief dat hopelijk tot nog meer naamsbekendheid van de regio gaat leiden, waardoor het toerisme in onze regio een verdere boost kan krijgen! Zij zullen zeker hun bijdrage leveren aan de verdere uitbouw van de parels in ons gebied, wat o.a. tot economische bloei kan leiden.

Marie Beenackers- van Poppel, nr.2 kandidatenlijst Pro6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *