Pro6: een bundeling van positieve krachten in Cranendonck

Wellicht is de berichtgeving in de landelijke media tijdens het afgelopen carnavalsweekend je niet ontgaan. Pro6 was ineens landelijk nieuws! We stonden met een grote foto op de voorpagina van NOS.nl en werden genoemd in landelijke media als Radio 1, dagblad Trouw en Elsevier. De aanleiding hiervoor was het nieuws dat in veel gemeenten de partij PvdA ‘onder een andere naam’ meedoet aan de verkiezingen. In Cranendonck ligt dit, zoals dagblad Trouw terecht schrijft, net wat genuanceerder. Twee jaar geleden, begin 2016, is er namelijk vanuit de huidige sociale stromingen in Cranendonck (PvdA en SP) het initiatief genomen om de progressieve krachten die er in onze gemeente bestaan te bundelen. Samen met een aantal enthousiaste inwoners uit Cranendonck is deze beweging vormgegeven, wat heden ten dage heeft geresulteerd in de nieuwe partij Pro6. Het effect hiervan is onder meer al zichtbaar op onze kandidatenlijst, met een mix van nieuw talent (vijf kandidaten in de top-10 zonder ‘landelijke’ partijkleur, een SP-Rood jongerenlid en aangevoerd door een GroenLinks-lid) en behoud van bestaande ervaring (twee PvdA-leden en een SP-lid). Wij zijn er van overtuigd dat door een bundeling van deze krachten er in Cranendonck veel meer voor de inwoners en de bedrijven te bereiken is.

Van onderop, samen met jullie als mede-Cranendonckers, willen we onze beweging verder uitbouwen. Om zo een andere manier van besturen in Cranendonck neer te kunnen zetten, meer vernieuwend, sociaal en duurzaam. Ben je hier nieuwsgierig naar? Sluit je dan de komende tijd aan bij een van onze activiteiten om meer te weten te komen, we gaan graag met je in gesprek. Aanstaande zaterdag (17 februari) is er een prikactie waarbij we zwerfafval gaan opruimen, op zondag 4 maart organiseren we samen met IVN-gidsen een cultuurhistorische wandeling vanuit kasteeltje Cranendonck (12.00u – 14.00u) en op woensdag 14 maart hebben we een duurzaamheidscafé in de Smederij in Soerendonk. Natuurlijk kun je ook gewoon met ons bellen, mailen of appen of deze site bekijken om te weten waar wij voor staan en hoe we dit willen bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *