Praat met Pro6 over groen en duurzaamheid in Cranendonck: zondag 4 maart cultuurhistorische wandeling

Duurzaamheid is een kernwaarde voor Pro6. Dit betekent voor Pro6 aandacht voor milieubesparende maatregelen, blijvende aandacht voor ontwikkeling en behoud van natuur en groen, maar ook een duurzaam beleid: verder kijken dan een periode van vier jaar. Bij de aanpak van een toekomstbestendige leefomgeving en energietransitie staat het initiatief van burgers en ondernemers hierin voor ons centraal (bottom-up beweging). Wij zullen dit zo veel mogelijk omarmen, stimuleren  en  begeleiden.

Waar gaan wij dan concreet op inzetten? Allereerst willen we ons hard maken om door te pakken op Baronie van Cranendonck om hier nu toch echt iets moois van te maken, dit heeft naar onze mening al veel te lang geduurd. Een van de andere voor ons belangrijke thema’s is het onderhoud van de natuur- en recreatievoorzieningen in het buitengebied. We zien nu te vaak dat dit achterstallig is. Een goed onderhoud van bijvoorbeeld fietspaden en groenstroken draagt bij aan de leefbaarheid van Cranendonck en de aantrekkelijkheid van onze gemeente voor toeristen. Daarnaast hoort bij een duurzaam beleid ook voldoende (betaalbare en sociale) woningbouw zodat jongeren en ouderen in onze gemeente kunnen blijven wonen. Hierbij willen we toe naar energieneutraal bouwen en gaan we voor bv. prestatieafspraken met WoCom over 100% energiezuinige woningen.

Om hierover met u verder te praten organiseert Pro6 a.s. zondag (4 maart) een rondwandeling in het Cranendoncks Broek, samen met leden van Pro6 en onder begeleiding van IVN gidsen. Het wordt een middag waarin we ook stilstaan bij de cultuurhistorie van dit gebied. U bent van harte welkom. De wandeling is zo ingestoken dat het ook zeer geschikt is voor ouders met kinderen.

Verzamelplaats is het Kasteeltje van Cranendonck, we vertrekken om 12.00u en zijn rond 14.00u weer terug. Leuke bijkomstigheid is dat de gemeente die dag ook het kasteeltje openstelt voor publiek. Zodoende kunt u  na de wandeling nog even een kijkje nemen in het kasteel. Hopelijk zien we u zondag.

Wim Aarts, lijsttrekker Pro6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *