Pro6 grote winnaar jongerendebat JC Harlekyn

Gisterenavond (donderdag 8 maart) stond het jongerendebat in de gemeente Cranendonck op het programma, georganiseerd door Cordaad Welzijn i.s.m. JC Harlekyn. Tijdens een zeer energieke, dynamische avond werd na een stemming onder de aanwezige jongeren (<30 jaar) gepeild naar welke partij hun voorkeur uitging. 44% van de jongeren stemden voor Pro6, en daarmee liet Pro6 met 16% (CDA, CA! en VVD) en 4% (Elan) de andere partijen ver achter zich.

Alle politieke partijen uit Cranendonck waren aanwezig – VVD, Elan, CDA, CA! en Pro6, waarbij veel partijen hun jeugdige kandidaten hadden meegenomen. Na een 1-minute pitch door de partijen ging daarna het interactieve debat van start, waar de aanwezige jongeren actief bij betrokken werden door het spel ‘cross the line’. Daarna werd het debat in kleine groepjes, met daarbij 1 of 2 kandidaten van de partijen, voortgezet. Op basis van deze debatten was het tijd voor de jongeren om hun stem te gaan geven. Wie van de partijen sprak hen het meeste aan? Pro6, vertegenwoordigd door Kenneth Kuppens en Bart Kraaijvanger, kregen van de jongeren de meeste steun en mochten de beker van ‘Kom in de Stemming’ in ontvangst nemen. Nick Maas van Cordaad Welzijn leidde de avond en de vrijwilligers van JC Harlekyn zorgden voor de techniek, het geluid en een drankje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *