14 maart Duurzaamheidscafé in de Smederij Soerendonk

Gezamenlijk initiatief van Pro6 en de Coöperatie Cranendonck

Duurzame ontwikkeling moet, daar is inmiddels iedereen van overtuigd. Je leest het in de krant, reclames hebben het er over en we hebben inmiddels een heuse klimaatminister. De klimaatdoelen van Parijs moeten we halen. In dit duurzaamheidscafé proberen we een aantal achtergronden te schetsen over duurzaamheid. Er zal daarbij een lezing gegeven worden door Ad Havermans, oud docent fysische geografie aan de lerarenopleiding aardrijkskunde te Sittard. Hoe komt het dat duurzaamheid zo’n dominant thema is geworden? Waarom moet het eigenlijk? Na een verkenning van het begrip duurzaamheid (aan de officiële definitie van dit begrip hebben we niet zo veel) gaan we vooral kijken naar de aarde als (eco)systeem. Welke eigenschappen heeft dit systeem en wat hebben die met duurzaamheid van doen? Daarna volgt een overzicht van problemen waarmee we worden geconfronteerd en welke oplossingsrichtingen er zijn er voor de gemeente en voor ons zelf.

Het duurzaamheidscafé vindt plaats op woensdag 14 maart 2018 in de Smederij in Soerendonk (Dorpsstraat 26). We starten om 19.30u en eindigen de avond rond 22.00u (inclusief pauze). Er is na afloop zeker nog gelegenheid om met elkaar en met leden van Pro6 en de Coöperatie in gesprek te gaan over het thema duurzaamheid in onze gemeente en de richting die zij hierin wensen te gaan.

Voor meer informatie over de Coöperatie Cranendonck en over Pro6 bekijk hun websites via www.cooperatiecranendonck.nl en www.pro6cranendonck.nl

Wim Aarts, lijsttrekker Pro6
www.pro6cranendonck.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *