Opschoondag zorgt voor mooier Cranendonck

Op zaterdag 24 maart was de nationale opschoondag. Ook Pro6 deed hier met veel enthousiasme aan mee. 

Afgelopen zaterdag waren er maar liefs 17 volwassenen en 6 kinderen actief om zwerfafval op te ruimen in Maarheeze! Totale opbrengst: 35 volle vuilniszakken! Het is schandalig en confronterend om te zien, dat er zoveel weg gesmeten wordt in het openbaar gebied. Waarom  het afval niet gewoon meenemen en thuis bij het afval gooien, of ergens in een afvalbak of blikvanger? We vinden het extra fijn, dat er zoveel kinderen actief meededen. Daar moeten we immers beginnen, om bewustzijn bij te brengen voor deze problematiek.

De Losplaats, het wandelpad daarachter, Spoorstraat, Meidoornstraat, Drieboswandelpad, Stationsstraat, De Oude Boom, Zeis, Smits van Oyenlaan, Koenraadtweg, Kalberg, Rakerstraat, Philipsweg, parkeerplaatsen hoek Koenraadtweg/Philipsweg, sportpark de Romrijten, Den Engelsman, rondom NS station Maarheeze, Oranje Nassaulaan tot aan Beatrixlaan zijn weer opgeschoond.

Laten we hopen, dat  deze acties vrucht afwerpen en mensen voortaan minder troep in de natuur  en op straat achterlaten!

Dank aan alle mensen, die zich hiervoor ingezet hebben: een aantal leden van de buurttuin en hun kinderen, enkele leden van de dorpsraad Maarheeze en een aantal leden van Pro6. Omdat het een landelijke opschoonactiedag was, stelde de gemeente Cranendonck na afloop nog een consumptie en iets lekkers beschikbaar. Hartelijk dank daarvoor!

De volgende zwerf afvalprikactie van Pro6 is gepland op 14 april a.s. Nadere mededelingen hierover volgen nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *