Gedenkwaardige raadsvergadering : 22 mei 2018

  De burgemeester , mr. Henri de Wijkerslooth , opent met de 12 regels van de Canadese psycholoog : Jordan Petersen.Mijn persoonlijke regel : Regel 8 : ” Vertel de waarheid , lieg in ieder geval niet “. Zeker in de politiek toepasselijk

Hierna volgen de hamerstukken en het raadsprogramma 2018 – 2022 komt nog aan de orde .Pro6 wil de lat wat betreft duurzaamheid nog hoger leggen en de communicatie burgers – gemeente , heeft nog verbeterpunten nodig.Gelukkig liggen alle partijen op lijn. Zoals Janneke van Happen/CDA zegt : “De een iets meer naar links en de ander iets meer naar rechts “.

Daarna volgt het instaleren van de Nieuwe Wethouders : Frans Kuppens CDA , Marcel Lemmen VVD en Frits van der Wiel Pro6 leggen de eed af.

Helaas ook het afscheid van Jan van Tulden ; ” Het was unne goeie “. zullen de inwoners van Cranendonck zeggen en dat was hij ook !

Als laatste punt het kinderpardon . Ik sluit me aan bij de woorden van Anja van de Burgt/Pro6 : “Hoe meer gemeenten de handen in elkaar slaan hoe eerder Den Haag hierin meegaat “.

Tot slot een afscheidswoord van de burgemeester voor Jan van Tulden en zo ook van Karel Boonen. Jan sluit af met zijn afscheidswoord en de legendarische woorden van Bob Dylan uit het lied: ” The ballad of Franke Lee and Judas Priest : ” So when you see your neighbour carryin  ‘someting ‘help him with his load ” . Deze zin verwoordt de sociale mens Jan van Tulden.

Pro6 zal komende periode , als nieuweling , er hard aan moeten trekken , maar gelukkig hebben wij “unne goeie wethouder “achter ons staan. Daarom vragen wij ook aan de burgers van Cranendonck voor de nodige feedback en op de website : www.pro6cranendonck.nl , kun je zien waar Pro6 voor staat.

Ik eindig met  regel 2 van Jordan Petersen : “behandel jezelf als iemand voor wiens zorg je verantwoordelijk bent “.

Jacomien Janssen/Steunfractielid Pro6

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *