Stip op de Horizon ?

Tijdens de raadsvergadering van 3 maart jl, werd het raadsvoorstel Proces Stip op de Horizon A2 Samenwerking behandeld. Al jaren wordt er gesproken over meer samenwerking tussen de gemeenten Cranendonck, Valkenswaard en Heeze-Leende, maar over de vorm waarin bestaat nog steeds veel onduidelijkheid. Er wordt al op veel terreinen samengewerkt , vooral op het gebied van bedrijfsvoering en gezamenlijke inkoop.

In het procesraadsvoorstel werd voorgesteld om in juli van het jaar een beslissing te nemen over een stip op de horizon. (En) Binnen deze periode wordt er aan de raad gevraagd om de inwoners van de gemeenten in te lichten over de eventuele na-of voordelen van het plaatsen van de stip. Met de stip wordt eigenlijk bedoeld: het aangaan van een fusie tussen de drie gemeenten die nu al op veel terreinen samenwerken.

Een periode van vier maanden vindt de fractie van Pro6 een veel te korte periode om de inwoners van onze gemeente goed te kunnen informeren. We willen een goede, overwogen beslissing nemen, waarbij de inwoners duidelijk betrokken worden. Onze inwoners moeten ook weten wat de voor en nadelen zijn van een verdergaande samenwerking. Daarom heeft de fractie van Pro6 een amendement ingediend om meer tijd te kunnen nemen voor het informeren van de bewoners van de gemeente tot in januari 2021. Dit is gelukt met de steun van de fracties van CDA Cranendonck en VVD.

Namens Pro6 , Anje v.d.Burgt-Briels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *