Pro6 komt met nieuwe lijsttrekker: Bart Kraaijvanger

Leden kiezen voor mix van vernieuwing en ervaring

Cranendonck, 19 januari 2022 – Politieke partij Pro6, de links progressieve partij die in 2018 haar intrede deed in de gemeente Cranendonck, komt met een nieuwe lijsttrekker. Haar leden hebben Bart Kraaijvanger (35) voorgedragen als de nummer 1 van de lijst voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. Met Bart komt de partij met een nieuw gezicht die de komende jaren de ambitie van Pro6 richting een sociaal, duurzaam en vernieuwend Cranendonck verder gaat vormgeven.

Echte Cranendoncker en grondlegger van Pro6
Bart Kraaijvanger is een echte Cranendoncker, geboren en getogen in Maarheeze en heeft daar – met uitzondering van zijn studententijd – ruim 30 jaar gewoond. Sinds 2020 woont hij met zijn vrouw en 2 jonge kinderen aan de Schoordijk in Budel. In het dagelijks leven is Bart werkzaam als zelfstandig ondernemer met een bureau actief in de agrifood sector, waarin hij boeren, voedselondernemers en aanverwante organisaties adviseert bij het omschakelen naar nieuwe verdienmodellen in de weg naar een duurzaam voedselsysteem.

Bart is één van de grondleggers van Pro6, de partij die vier jaar geleden opgericht werd om zich in te zetten voor een vernieuwend, sociaal en duurzaam geluid in Cranendonck. Dat hier behoefte aan was bij de inwoners van onze gemeente werd duidelijk tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, waarbij de partij als nieuwkomer direct met 5 zetels de 1-na-grootste partij werd in de gemeenteraad.
Cranendonckers stemden massaal op de partij die de krachten op progressief links bundelt.

Tussen de inwoners
Een belangrijke persoonlijke drijfveer van Bart om zich voor de lokale gemeenschap in te gaan zetten is de kloof tussen gemeentepolitiek en de inwoners te verkleinen. “Politiek is nog te vaak iets wat zich daar in het gemeentehuis afspeelt, door een kleine groep mensen waar de gemiddelde burger geen betrokkenheid bij voelt. Ik wil me inzetten om de mensen in onze zes kernen hierbij te betrekken, er
voor ze te zijn en met Pro6 echt tussen hen te staan. Daar ga ik me, door van onze partij echt een community te maken, voor inzetten. Daarbij kijk ik verder dan vier jaar. Mijn motivatie is om van Cranendonck een gemeente te maken waar we allemaal trots op zijn: een vernieuwende, sociale en duurzame gemeente.”

Kandidatenlijst en verkiezingsprogramma
Op nummer 2, 3 en 4 van de kandidatenlijst staan achtereenvolgens Anja van den Burgt (57, Budel-Dorplein), Kenneth Kuppens (24, Budel-Schoot) en Wim Aarts (69, Budel). Op plek 5 volgt ons meest jeugdige lid, Jaime Arboleda (21, Budel). Plek 6 en 7 worden ingevuld door Yuri van Buul (24, Budel) en Sjef van den Burgt (28, Soerendonk). Hiermee kiest Pro6 voor een mix van ervaring, vernieuwing en verjonging. De komende weken zal de partij haar verkiezingsprogramma en volledige
kandidatenlijst bekend maken. Houd daarvoor de website (pro6cranendonck.nl) en de sociale media (fb.com/pro6cranendonck en instagram.com/pro6cranendonck) in de gaten. Bart Kraaijvanger is als lijsttrekker ook te volgen via instagram.com/bart.kraaijvanger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *