Pro6 roept college Cranendonck op om verantwoordelijkheid te nemen voor opvang Oekraïense vluchtelingen

Sinds enkele weken zien we dagelijks het verschrikkelijke drama dat zich heeft ontvouwen met de oorlog in Oekraïne en de vluchtelingenstroom die deze op gang brengt. Pro6 vindt het belangrijk dat inwoners van Oekraïne die gedwongen worden om het land te ontvluchten opgevangen worden in een veilige omgeving.

De oorlog in Oekraïne en de gevolgen ervan gaan Pro6 zeer aan het hart. Zoals bekend is Pro6 in beginsel vóór de opvang van vluchtelingen en asielzoekers. Pro6 ziet het als haar humanitaire plicht om mensen die hulp nodig hebben ook die hulp te bieden. Dat geldt voor zowel haar eigen inwoners uit Cranendonck als voor de politieke en oorlogsvluchtelingen die hier een veilig thuis zoeken. Wij willen hen die bieden.

Pro6 verwacht dan ook dat – ondanks het recente raadsbesluit over het AZC – het college haar verantwoordelijkheid neemt, zich ruimhartig opstelt en zich sterk inzet om op zeer korte termijn geschikte locaties (denk daarbij aan leegstaande winkels, kantoren, bedrijfspanden, scholen en huizen) te vinden om de vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen, mogelijk ook in samenwerking met de Cranendonckse gemeenschap.

De partij heeft hierover vragen gesteld aan het college van B&W en daarbij de wens uitgesproken, gezien de hoge urgentie van de situatie, dat het college deze vragen spoedig zal beantwoorden en hierop actie onderneemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *