Bart Kraaijvanger | 35 jaar | Budel

Volg Bart Kraaijvanger op instagram:

Mijn naam is Bart Kraaijvanger. Geboren en getogen Maarheezenaar en sinds medio 2020 woonachtig aan de Schoordijk in Budel. Hier woon ik samen met mijn vrouw Ellen en mijn 2 kindjes, Jonas (5) en Merel (3). Van jongs af aan vind ik het al leuk om te discussiëren over maatschappelijke onderwerpen, zo deed ik in de brugklas al eens mee aan het Nationale Jeugddebat in Den Haag. Vier jaar geleden heb ik mede aan de wieg gestaan van onze partij Pro6, toen het links progressieve geluid uit Cranendonck dreigde te verdwijnen. Met een verbluffend resultaat destijds kriebelde het enorm, maar met een dreumes van 1,5 en een tweede op komst paste het toen nog niet om de raad in te gaan. Als ik iets doe, dan wil ik het goed doen en niet half! Nu is de tijd in mijn ogen wel rijp; en is de vernieuwing en het frisse geluid nog net zo hard nodig. Ik hoop enorm dat ik mijn idealen voor een mooi en toekomstbestendig Cranendonck de komende jaren middels een raadszetel, maar vanuit de gemeenschap, mag gaan realiseren.

Een kleine valkuil van mezelf is dat ik ergens helemaal in op kan gaan. Toch ga ik er voor waken dat er meer is dan alleen de politiek. Mijn gezin staat namelijk bovenaan en daar probeer ik altijd voor klaar te staan. Wanneer ik niet met mooie plannen voor een duurzaam en sociaal Cranendonck bezig ben of met mijn gezin, dan ben ik te vinden op het voetbalveld, de wielrenfiets of heb ik mijn hardloopschoenen aan. Daarnaast heb ik een eigen bedrijf van waaruit ik agrarische- en voedselondernemers ondersteun in hun bedrijfsontwikkeling, marketing en communicatie. Dat gaat de komende jaren op een iets lager pitje qua tijd, maar met net zoveel energie door!

Wat drijft mij?

In Cranendonck hebben we stuk voor stuk mooie dorpen: 6 kernen in totaal. Dat zijn hele actieve gemeenschappen waarin mensen wonen met veel goede ideeën, veel kennis en veel energie. We kunnen hier nog zoveel meer uithalen. En we kunnen hen ook véél beter van dienst zijn, door snel en goed te reageren vanuit de gemeente. Door de bureaucratie te verminderen, wat sneller en wat daadkrachtiger op te treden. Daar ga ik me hard voor maken. Dat zal niet makkelijk zijn, het vergt vernieuwing en verandering. Maar ik geloof dat het kan. Samen met onze burgers en mijn gemotiveerde mede raadsleden.

Ik wil een gemeente waar iedere inwoner trots op is. Dat betekent veel groen, voorop lopen in duurzaamheid en de burger voorop. Een gemeente met oog voor onze inwoners nu en voor hun kleinkinderen straks: de toekomstige generatie. Concreet wil ik me inzetten voor leefbare kernen. Dat betekent een St. Andreas school in Budel-Dorplein, een opgeknapte Smeltkroes mét bibliotheek in Maarheeze en vaart maken met een oplossing voor de Schaapskooi in Gastel en de Schakel in Budel-Dorplein. Een ander punt wat op de agenda moet komen is het aanpakken van de Burgemeester van Houtstraat in Budel: onze kinderen moeten hier veilig naar school kunnen fietsen.

We moeten blijven investeren in onze dorpsevenementen, onze sportvoorzieningen en onze culturele activiteiten: dit is het kloppend hart van onze kernen. Evenals onze jeugd: als Maarheezenaar kan ik me niet voorstellen dat er wordt getornd aan de aanwezigheid van JC Harlekyn. Dat gaat dan ook niet gebeuren. Tot slot blijf ik me uitspreken voor opvang van echte vluchtelingen in onze gemeente. Ik wil een Cranendonck waarin iedereen zich thuis voelt en waarin iedereen die hulp nodig heeft, deze ook ontvangt. Of je hier nu opgegroeid bent of niet. Samen werken we aan een vernieuwende, sociale en duurzame gemeente!