Kenneth Kuppens | 24 jaar | Budel-Schoot

Ik ben Kenneth Kuppens, ik ben 24 jaar en woon al heel mijn leven in Budel-Schoot. Overdag ben ik een tweedejaars ICT student in Eindhoven, en in de avonduren lees ik stukken en bereid ik vergaderingen voor in mijn rol als raadslid (wat ik intussen al weer 4 jaar doe).

Waarom stel ik mijzelf kandidaat? En waarom juist voor Pro6?

Allereerst vind ik het belangrijk om de inwoners van Budel-Schoot een stem te geven in de gemeenteraad, want ook ik wil een positieve bijdrage leveren aan ons mooie dorp dat we samen maken. En als tweede stel ik mij kandidaat omdat ik niet alleen de inwoners van Budel-Schoot een stem wil geven, maar ook aan alle jongeren in de hele gemeente die zich nu niet gehoord voelen! Waarom ik dan voor Pro6 kies? Omdat Pro6 precies uitdraagt wat ik ben. Sociaal, vernieuwend en duurzaam. Als ik in de raad kom ga ik mij hard maken voor de jongeren in onze dorpen. En dus ook voor de jongeren die een huis zoeken in onze prachtige gemeente, hier ben ik er zelf namelijk ook een van. Ik weet hoe moeilijk het is om een betaalbare woning te vinden in onze gemeente ook als je gestudeerd hebt. Ook ga ik mij hard maken voor cultuur(educatie) in onze gemeente. Vrijetijdsbesteding in Cranendonck als jongere was in mijn jeugd vaak of voetbal of de harmonie. Gelukkig komt daar nu al langzaam verandering in. Iedereen moet zich kunnen ontwikkelen hoe ze zelf willen. En dat zouden we als gemeente moeten ondersteunen. Dus laat ook filmen, schilderen, rappen en alle andere vormen van kunst en cultuur een goed alternatief zijn voor vrijetijdsbesteding en ontwikkeling.