Wim Aarts | 69 jaar | Budel

Ik ben Wim Aarts en ben 69 jaar. Ik ben getrouwd met Lilian Lammers. We hebben drie kinderen: Willem, Ellen en Joost en we hebben 5 kleinkinderen. Ik ben opgegroeid in Budel in de Deken van Baarsstraat. Ik kom uit een groot gezin (14 kinderen). Het was altijd een gezellige boel bij ons thuis, waarin ik een hartstikke fijne, onbezorgde jeugd heb gehad. Sport is een groot onderdeel van mijn leven: ik heb meer dan 40 jaar gevolleybald, nu schaats en roei ik nog steeds.

Ik ben afgestudeerd aan de Technische Universiteit in Eindhoven, afdeling stedenbouwkunde. Dat verklaart ook mijn voorkeur voor ruimtelijke ordening en duurzaamheid. Bijna mijn gehele werkzame leven heb ik gewerkt in de gevelbouw. Daarbij was ik projectleider van grote gevelbouw projecten, waarvan 15 jaar in Londen.

Waarom stel ik me kandidaat en waar wil ik me voor inzetten?

Dit is eenvoudig te beantwoorden: omdat ik heel graag het raadswerk wil voortzetten. Ik denk dat ik middels het raadswerk veel invloed kan hebben op het gebied van ruimtelijke ordening en duurzaamheid. In iedere bouwaanvraag komen de aspecten van leefbaarheid en duurzaamheid aan de orde. En de inbreng die we als gemeente kunnen hebben in de RES (Regionale energiestrategie) kan en moet heel groot zijn. Ik heb nu 4 jaar raads ervaring en zou dat graag voortzetten voor Pro6.