Bart Kraaijvanger stopt als Raadslid voor Pro6

Raadslid Bart Kraaijvanger van Pro6 verlaat per direct zijn partij en gaat zijn raadslidmaatschap op een andere manier invullen.

De verwachtingen en de ambities van Bart en de Pro6 fractie kwamen niet overeen. Hij wil, vanuit een onafhankelijke positie als raadslid, zich meer gaan richten op het betrekken van inwoners buiten de raad.

Bart is van mening dat er meer impact gemaakt kan worden buiten de raad dan van binnenuit. Als onafhankelijk raadslid kan hij nog steeds gebruik maken van de instrumenten van de raad en behoudt hij de informatievoorziening die bij het raadslidmaatschap behoort.

Pro6 benadrukt het belang van het betrekken van burgers bij de gemeentelijke politiek. Het stimuleren hiervan blijft voor Pro6 een belangrijke prioriteit. Pro6 betreurt de keuze van Bart om zich af te splitsen van Pro6 en zelfstandig verder te gaan. In de visie van Pro6 betekent een verantwoordelijke invulling van het raadslidmaatschap dat een raadslid zich in zet op alle gemeentelijke thema’s (Wonen & Leven, Economie & Ondernemen, Recreatie & Toerisme, Sociaal Domein, Bestuur), en hierop vooruitgang te boeken in lijn met onze kernwaarden. Het betrekken van burgers bij politiek, burgerparticipatie en inwonersinitiatieven zijn daar onderdeel van.

Pro6 blijft zich inzetten voor een vernieuwend, sociaal en duurzaam Cranendonck binnen al deze thema’s. Pro6 betreurt dat wij dit in de toekomst met één raadslid in de gemeenteraad moeten doen in plaats van twee raadsleden. Anja van de Burgt-Briels blijft zich als raadslid van Pro6 inzetten in de gemeenteraad voor onze kernwaarden.

Pro6 wenst Bart veel succes met de toekomstige invulling van zijn raadslidmaatschap. Wij hopen dat deze invulling recht doet aan het vertrouwen dat de kiezers in Cranendonck in hem hebben gesteld en aan de inzet van de vrijwilligers van Pro6 die hem tot op heden hebben ondersteund.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *